Verdis Polaris™
Med klimat i tanken

70%

CO₂reduktion

-20°C 

Bra köldegenskaper

NORDISK PRODUKTION

Skapat till vårt nordiska klimat

FORSKNING & INNOVATION

Patenterad efterbehandling

DEN VINNANDE FORMEL

Verdis Polaris™ är en ren RME-baserad B100 biodiesel gjord av finaste rapsolja från nordiska rapsfält.

Det är ett enkelt och hållbart alternativ till vanlig fossil diesel och erbjuder många fördelar för dig, som beslutat att gå över till gröna transporter med minimal påverkan på miljön.

Verdis Polaris™ tillverkas i Skandinaviens ledande RME-fabriker i Fredrikstad och Stenungsund, av grödor och avancerade komponenter. Tekniken som används för att tillverka biodiesel kallas Esterfip-H, och ger en produkt av erkänt jämn och hög kvalitet. Våra uppgraderade RME-produkter överträffar de viktigaste parametrarna inom standarden EN14214 och fungerar i de nyaste buss- och lastbilsmotorer.

Produktdatablad
kalla egenskaper

SÄKER DRIFT ÅRET RUNT

Verdis Polaris™ Vintra är en strategiskt utvecklad produkt för högre driftsäkerhet under vintersäsongen.

Den patenterade efterbehandlingsprocessen optimerar driftssäkerheten redan vid tillverkningen. I fabriken simuleras vinter och lagring för att trigga igång de naturliga utfällningarna och fånga upp dessa redan i produktionen, istället för att hamna i era motorer.

En inblandning av komponenten tung alkohol (2-EH) bidrar till att sänka viskositeten och förbättrar lagringsstabiliteten för ökad driftsäkerhet i vårt nordiska klimat.

I slutresultatet får våra kunder en extra ren produkt som klarar tuffa vinterförhållanden med temperaturer ner till -20 grader.

Hör mer om de unika vinteregenskaperna

NYTT RECEPT SOM KAPAR VÄXTHUSGASUTSLÄPPEN

Verdis Polaris™ är en grön fossilfri biodiesel baserad på RME som förutom hållbar rapsolja från nordiska bönder också innehåller biometanol och avancerade komponenter. Tack vare det nya receptet, kan produkten reducera CO₂-utsläppen med över 70%.

Läs mer om RME – Fossilfri B100 biodiesel
Verdis

Hör mer om Verdis Polaris™

Hör mer om Verdis Polaris™

Liene Norberg
ln@biofuel-express.com
+46 (0) 763 46 42 40

Helena Söderman
hs@biofuel-express.com
+46 (0) 723 66 33 17 

Läs fler nyheter