Det känns fantastiskt att kunna erbjuda Perstorp RME, som är ett bränsle med många miljöfördelar för både tung trafik och individer, säger Martin Lundin, VD och koncernchef för Perstorp. Vi är mycket nöjda med samarbetet med Biofuel Express ger en jämn distribution av vår RME.

Vid en ceremoni fredagen den 11 september, en ny tankstation i Perstorp invigdes. Stationen erbjuder miljövänligt biodiesel RME, rapsmetylester. RME produceras av Perstorpkoncernen, som tillsammans med Biofuel Express AB har uppfört den bensinstation.

Satsningen på att ha en bensinstation av RME ligger helt i linje med vår miljöpolicy och även mycket lägligt med tanke på arbetet med att minska användningen av fossila bränslen. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda Perstorp RME, som är ett bränsle med många miljöfördelar för både tung trafik och individer, säger Martin Lundin, VD och koncernchef för Perstorp. Vi är mycket nöjda med samarbetet med Biofuel Express ger en jämn distribution av vår RME.

Vi ser samarbetet med Perstorp som ett viktigt steg i riktning att öka tillgången på RME i Sverige till nytta för både konsumenter och miljö. Kombinationen av en kvalitetsprodukt från Perstorp och vår kostnadseffektiva fördelning RME ger en helt annan position på den svenska marknaden, säger Clemen Rasmussen, VD för Biofuel Express AB.

De samarbeten också notised av Perstorp Kommun:
Perstorp kommun är mycket positiv till detta arbete, finns det ytterligare en möjlighet att sätta oss på kartan som en miljövänlig kommun, där våra bilar och lastbilar kan börja använda RME. Det finns ett växande intresse och utveckling för att minska användningen av fossila bränslen, och jag hoppas att många kommer att se en möjlighet att tanka med miljövänligt bränsle här i Perstorp, säger Ulrika Thulin, borgmästare i Perstorp.

Den nya bensinstation märkta med Biofuel Express och Perstorp är öppen för alla människor, och kan minska CO2-dramatisk.