Det politiska fokuset har aldrig varit större på vår hantering av miljön, som vi alla njuter av och samtidigt ska ta hand om.

Som leverantör av jordbruksmaskiner arbetar New Holland inte bara med lagkrav, men också idéer som har synergier i form av anpassning av teknisk utveckling till framtida energikällor, och därmed skyddar även miljön.

De senaste motorerna från New Hollands motoravdelning, kallad FPT (Fiat Power Train), överensstämmer med Stage V av europeiska standarder för avgasutsläpp.

Stage V-motorerna är godkända för att köra på HVO Förnybar Diesel, som är överlägsen fossil diesel i egenskaper inom flera områden. HVO Förnybar Diesel är ett fossilfritt alternativ som inte bara minskar CO2-utsläppen utan också bidrar till bättre arbets- och närmiljö, med en renare och effektivare förbränning och ett högre cetantal (tändning), vilket ger motorn extra kraft.
Med andra ord kan traktorn minska utsläppen endast genom att byta till HVO100 Förnybar Diesel. Ingen ny utrustning eller ytterligare investering krävs för motoranpassning – HVO100 Neste MY Förnybar Diesel från Biofuel Express fungerar i Stage V-dieselmotorer.

Tillsammans erbjuder New Holland och Biofuel Express framtidens motorteknologi och framtidens fossilfria bränsle – redo att minska utsläppen redan i morgon.

Hela New Holland T7 Stage V-serien är godkänd för HVO, som både levereras bulk till egen hemtank, eller i praktisk IBC 1 000 liters behållare (se mer om T7 LWB Stage V och T7 Heavy Duty Stage V serien).

 

För ytterligare information:

Thomas Pedersen
New Holland, Danmark & Sverige
thomas.pedersen@newholland.com
+45 61 22 06 71

Martin Sebastian Agdal
Biofuel Express, Danmark & Sverige
msa@biofuel-express.com
+45 29 26 41 22