Ren luft och färska matvaror.
Det är den perfekta kombinationen som den internationella mataffärskedjan Netto, i samarbete med KP Logistik och Scania, har uppnått vid lanseringen av en miljövänlig och tyst lastbil som körs på HVO100 Förnybar Diesel från Biofuel Express.
De nya lastbilarna säkerställer att invånarna i stadsområden kan njuta av färska matvaror, utan oväsen och förorening. Samtidigt bidrar det till Köpenhamn kommuns mål om att vara en CO2-neutral huvudstad år 2025.

 

Se videon här:

 

”HVO är det optimala bränslet för CO2-reduktion”
Netto och KP Logistik har ersatt den normala dieseln med fossilfri diesel HVO, som har ett antal fördelar för miljön och invånarna i stadsområdet. HVO Förnybar Diesel reducerar CO2-utsläppet med upp till 90%, är luktfritt och släpper ut färre lokala partiklar, vilket garanterar högre luftkvalitet.

HVO Förnybar Diesel kan ersätta normal diesel 100% och kan användas direkt i dieselmotorer, utan att det kräver några modifieringar eller anpassningar av motorn. Förutom Scania godkänns HVO också av MAN, Volvo, Mercedes m.fl.
HVO är ett 100% fossilfritt dieselalternativ, och en så kallad 2:a generations biodiesel, baserad på avfallsprodukter.

 

Kontakta oss idag för att höra mer om fördelarna med fossilfri diesel HVO från Biofuel Express, eller läs mer om HVO100 på www.biofuel-express.com/hvo.

 

Liene Norberg
ln@biofuel-express.com
+46 (0) 763 46 42 40

 

Den valda lösningen är en hybrid från Scania P-serien, där de har valt tysta komponenter för lastbilen och dess utrustning.

Källa: Scania