B100 Biodiesel RME Premium

För ekonomisk och hållbar körning

70%

CO₂-reduktion

-20°C

Bra köldegenskaper

NORDISK PRODUKTION

Skapat till vårt nordiska klimat

FORSKNING & INNOVATION

Patenterad efterbehandling

Spara mer, kräv rätt kvalitet

Biodiesel är ett mycket kostnadseffektivt fossilfritt alternativ då inga stora investeringar krävs för konvertering från fossil diesel. De något högre kostnaderna för underhåll, som orsakas av tätare motorolje- och filterbyten samt ökad förbrukning, kompenseras av den lägre bränslekostnaden och minskade koldioxidutsläpp.

Regeringens skattestrategi för hållbara biodrivmedel har inneburit att de helt eller delvis befriats från energiskatt och koldioxidskatt för att det ska vara ekonomiskt lönsamt att skifta till hållbara transporter.

Biofuel Express erbjuder B100 biodiesel RME Premium av absolut högsta kvalitet som är tillgänglig på den europeiska marknaden. Ett antal nya bussar och lastbilar av miljönorm Euro 6 är godkända för 100% biodiesel under förutsättning att bränslet uppfyller särskilda kvalitetskrav utöver den europeiska biodieselstandarden EN14214. Marknadens ledande motortillverkare Volvo och Scania kräver en hög renhetsgrad och en högkvalitativ biodiesel, då vanlig låginblandningskvalitet inte är tillräcklig för användning i de nya motorerna samt avgassystem.

Läs mer om Verdis Polaris™ – marknadens bästa biodiesel

För ekonomisk och hållbar körning

B100 Biodiesel RME Premium är ett fossilfritt biobränsle för dig som vill ha en smidig övergång till hållbara transporter och samtidigt spara på bränslekostnader.

Samlingsnamnet för biodiesel är FAME (fettsyraetylester), och det är den vanligaste typen av biodiesel i Europa. Bränslet framställs av vegetabiliska oljor och kan användas i de flesta dieselmotorer.

Rapsoljan är den mest lämpliga vid tillverkning FAME och den fungerar vid låga temperaturer på nordiska breddgrader. Den biodiesel som tillverkas av rapsolja kallas för RME – rapsmetylester. Vår RME framställs genom omförestring av den finaste rapsoljan i en modern industriell process där rapsoljans glycerol byts ut mot biometanol som ger en biodiesel av marknadens högsta kvalitet och med bra miljöegenskaper.

Kontakta oss redan i dag, för att hitta den mest kostnadeffektiva lösningen just för ditt foretag.

Få ett erbjudande redan idag

”Bytet till biodiesel var lätt och har resulterat i stora besparingar i vår bränsleekonomi”

Åkeri, Skåne

Ett klimatsmart val

När du kör på B100 Biodiesel RME Premium från Biofuel Express istället för fossil diesel, sänker du koldioxidutsläppen med mer än 70%.

Vår biodiesel har goda smörjande egenskaper och presterar mycket bra i alla FAME-godkända motorer.

Den har också många andra fördelar; den bryts ner snabbt i naturen och är inte brandfarlig eller hälsoskadlig.

Produktdatablad
Miljöinformation

Hör mer om B100 biodiesel RME!

Liene Norberg
ln@biofuel-express.com
+46 (0) 763 46 42 40

Helena Söderman
hs@biofuel-express.com
+46 (0) 723 66 33 17 

Läs fler nyheter