En fråga som vi ofta får är om vanliga bilar kan köra på HVO100 Neste MY Förnybar Diesel.

HVO100 Förnybar Diesel är kompatilbelt med vanlig diesel, och därför kan produkten även användas i alla lastbilar, bilar, skåpbilar, taxibilar med mera.

Därför är det också möjligt att tanka personbilar på Biofuel Express-stationer i Sverige, då det finns pumpar som tillhandahåller 40 liter per minut.

I praktiken kan alla fordon köra på HVO100 Förnybar Diesel – men det är en annan femma ifall bilförsäkringen godkänner användning av bränslet eller inte.
Genom åren har många tester av HVO genomförts i samarbete med olika biltillverkare. De flesta tillverkare har redan godkänt HVO100 för sina dieselbilar, till exempel Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT, Renault, Mercedes-Benz, Citroën, Peugeot och Volvo. Det har också de största lastbilstillverkarna som MAN, DAF, Scania, Iveco, VDL, Solaris, Cummins och New Holland gjort. Se alla godkända fordon här.

I de få fall då tillverkaren inte har godkänt att bilen kör på HVO100 har Biofuel Express en särskild försäkring som täcker användning av produkten i både stora och små fordon, fartyg och lokomotiv, förutsatt att den används i dieselmotorer. På så sätt kan Biofuel Express bidra till att säkerställa trygg och säker drift på fossilfri diesel.

Om du har andra frågor beträffande användning av HVO100, är du välkommen att kontakta oss via e-post mail@biofuel-express.com eller att kontakta våra rådgivare direkt:

Jacob Nilsson LI

Jacob Nilsson
jn@biofuel-express.com
+46 (0) 76 30 66 370

Andreas Skarstedt
as@biofuel-express.com
+46 (0)  735 30 46 70