Det kan vara stor skillnad i allt från design till komfort när det gäller de möbler du väljer till ditt hem eller kontor. Det har blivit allt viktigare att välja möbel utifrån historien bakom stolen och inte bara baserat på dess funktionalitet och utseende. På Biofuel Express värdesätter vi hållbara och gröna lösningar och därmed också historien bakom de möbler vi har på våra kontor.

Det var därför viktigt att välja utifrån parametrar som miljö och klimat då de nya lokalerna på Alsvej i Danmark skulle inredas. Det slutliga valet föll på gröna (på fler sätt än ett) Gate Reflect-stolar från Savir, producerade med miljön i fokus. De svarta och grå höjena är gjorda av återvunnet polypropengranulat. Ramen är tillverkad av 97 % certifierat hållbart återvunnet aluminium och alla plast- och ramdelar är tillverkade av återvinningsbara material.

Så förutom att de kan ha en praktisk funktion när vi äntligen får möjlighet att än en gång bjuda in kunder och partners att besöka de nya lokalerna på andra sidan corona-pandemin, har de också en historia som är värda att berätta.

Vi tar klimat- och miljöförbättringar på allvar, och vill helst att de ska lysa hela vägen, inifrån och ut. Så för oss är hållbarhet inte bara något vi kan erbjuda genom våra produkter utan också något som finns i Biofuel Express DNA och som ligger till grund för vår existens, och det är vi ärligt talat stolta över!